EP nem project orientált szervezet

Szeretne projekt orientált szervezet lenne, de nem megy neki. Ahol nem projekt orientált a szervezett ott egy projekt sem fog sikerülni soha.

De a hipe követése!

Például olyan projekt szervezés van, ahogy hivataloson a delivery-ért fizetnek de a gyakorlatban a lekönyvelt időt negyedévente, félévente addig kell gyűrni, amíg teljesen le nem lesz fedve az adott időszak és elég “tetszetős”, nem extrém eredmények jönnek ki a költségek szempontjából.

De más miatt is lehetetlen a projekt. Egy projekt nulladik feltétele, hogy az ügyfélnek legyen igénye. De itt nincs. Jól megvannak levesebb szoftveres segítséggel is. Fel sem merül bennük, hogy hatékonyabban dolgozzanak. Vagy ha fel is merül, akkor sem akarják, hiszen akkor nem lesz munkájuk. És a mostanit lazán végzik, míg ha átmennének egy másik osztályra, akkor lehet, hogy dolgozni is kell.

Második feltétel, hogy tudja, hogy mit szeretne. Ezzel szemben már kialakult az a rutin, hogy a kezdődő projektnél mi magunk mérjük fel, hogy ők mit csinálnak és esetleg mit szeretnének.

Kész agybaj.

Disclaimer: Nem titkok. Én adófizető vagyok, és az ő munkájukat én fizetem. Minden információ publikus, csak lehetetlenségig nehéz megtalálni.

Apr 21, 2014
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS