Érdemes deviza alapú jelzáloghitelt felvenni 2010-ben!

A jelenlegi kormány és több bank az ellen van, hogy az emberek ne vegyenek fel deviza alapú jelzáloghiteleket. A kormány egyértelműen kijelentette, hogy devizahitel rossz. Vallja, hogy ezzel a kis embereket védi meg. De ez hazugság!

Most éri meg igazán devizahitelt felvenni!

Miért baj a deviza alapú jelzáloghitel megszüntetése

A devizahitelezés lehetőségének csökkentése csalóka. Nem jó időpontban történt.

Mit lehet tenni?

Akik már felvették a hitelt annak lényegtelen, hogy lehet-e új deviza alapú hitelt felvenni. Azokat már nem kell védeni semmitől. Az új hiteleseket pedig szándékosan a hibás irányba csalják. Akármennyire is fellendítheti a forint alapú hitelezés piacát a döntés akkor sem veszi fel a versenyt a külföldi bankok ajánlataival.

Ha lehet kerüld a fogyasztási célú hiteleket! (ide a saját lakás, saját autó vásárlása is beletartozik).

Vegyél fel hitelt külföldön! Nehezebb, de nem megvalósíthatatlan. Évekkel ezelőtt, mikor a saját lakásunkat vettük már voltak ügynökök, akik arra specializálódtak, hogy Bécsi bankoknál intézik a hitelezést. Akkor még jó volt a frank árfolyama, szóval nem igazén hozott lázba az euró hitel, de most már sokkal érdekesebb a téma. Biztos vagyok abban, hogy a válság a kinti bankokat is érintett, és az ügyintézés is nehézkesebb, sőt lehet, hogy nem is jelzálog hitel, de azért legyen benne a pénzügyi tarsolyodban ez a lehetőség is.

Aug 17, 2010
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS