Mit tegyünk, ha a Scrum nem jó?

Mikor Agile szoftverfejlesztés szóba kerül, akkor önkéntelenül mindenki a Scrum-ra gondol, pedig nem így van. Korábbi írásomhoz érdekes és tanulságos hozzászólások születtek. Több ötletet és elgondolást találtam, amit hasznosítani tudok.

Egy dolog biztosan kiderült: az agile módszereknek van feltétele. Ezt a feltételt leginkább cég szinten kell biztosítani erre nagyon jó megoldás lehet, ha a cégvezetés elsajátítja a Franklincovey cégvezetési elveket. Az elvek azonosak és megvalósításban is nagy hasonlóság van. Pár hete voltam és az egyik legzseniálisabb képzésen, amin valaha részt vettem.

A nagycéges környezetben való agile használat majdnem lehetetlen abban a formában ahogy a manifesztóban szerepel. De szerencsére nem kell ragaszkodunk hozzá. Agile csak alapelvek. A konkrét fejlesztési módszerek és technikákból össze lehet rakni egy olyan “saját” fejlesztési folyamatot, ami a adott keretek között a leghatékonyabb tud lenne. (Egyébként szeretem a Scrum-ot, sőt SCM papírom is van)

Pár olyan technika és módszer, ami saját tapasztalatom szerint bevált és javítja a fejlesztési folyamatot:

2010-05-31 10:43:26 akocsis
Grat Gratulálok, ez egy jó írás a témáról. Két megjegyzés: "az agile módszereknek van feltétele. Ezt a feltételt leginkább cég szinten kell biztosítani erre nagyon jó megoldás lehet, ha a cégvezetés elsajátítja a Franklincovey cégvezetési elveket. " Igaz, csakhogy általában a cég vezetősége nem biztos, hogy úgy táncol, ahogy a szoftverfejlesztőik akarják. Akkor pedig végképp nem, ha ügyfél-beszállító viszony van közöttük. "Agile csak alapelvek. " Ez az, amit még agilis fejlesztés előadótól nem hallottam. A sok informatikus meg elhiszi, hogy betű szerint kell venni a manifesztót: nem dokumentál, nem tart be folyamatokat, és hülyének tartja az ügyfelét, ha annak ez nem tetszik. Emiatt tartom az agilis fejlesztést az információs társadalamra káros dolognak.
2010-05-31 13:25:49 Takács.Ottó
Nem kell, hogy a cégvezetők Nem kell, hogy a cégvezetők úgy ugráljanak, ahogy a szoftverfejlesztők akarják. Franklincovey felmérést készített, hogy mi teszi igazán naggyá a legkiválóbb cégeket. És a tapasztalatokat egy kerek egész rendszerbe szervezte, amik elemei önállóan is alkalmazhatóak. ha a cégvezetés igazán kiváló céget szeretne felépíteni, akkor a szoftverfejelsztési részlegben szinte magától ki fog alakulni az agilis fejlesztési módszer. Pár alapelv by Franklincovey: - Tiszta cél meghatározás - Bizalom a cégen belül és kívül is kívül is - Célok részekre bontás - big visible charts :) minden célt tisztán és nyilvánosan követhető módon láttatni kell. - mindenki egyénileg és csoportosan mérve van - az fejleszthető, ami mérhető is - heti létfontosságú cél megbeszélések - Rendszer folyamatos fejlesztése - akadályok folyamatos eltakarítása - állandó folyamatfejlesztés - aktív tehetséggondozás és mindezek teljes részleg vagy akár egész cég szintjén. Eszményien hangzik :)
2010-06-02 13:55:06 akocsis
Van linked a Franklincovey Van linked a Franklincovey cégvezetési elvek leírásához? Igazából továbbra is úgy látom, hogy mindegy milyen a cégvezetés, a fejlesztés nem lesz agilis. Mert a vállalatokat felülről lefelé vezetik, körülbelül úgy, hogy a felsővezetők meghatározzák a stratégiát, azaz feladatokat és céldátumokat az alattuk lévő középvezetőknek. A középvezetők ezek alapján feladatokat és határidőkat szabnak meg az alsóvezetőknek, akik ugyanígy tesznek a beosztottakkal. A teljesítendő cél, a határidő, sőt még a költségvetés is előre meghatározott. Ez a gondolatmenet, ez a mechanizmus hatja át a vállalat egészét, mert különben darabokra esne. Ezen nem változtat sem a bizalom, sem a mérhetőség, sem a folyamatfejlesztés, sem a tehetséggondozás.
May 30, 2010
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS