Nem a luxusra vágyunk hanem minőségre

A minőséggel és annak következményeivel első alkalommal A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete könyv kapcsán kerültem közel. Akkor még csak körvanalazódott, de most már határozottan tudom, hogy az emberek nem a luxust keresik az életben, hanem a minőséget.

De az ért nem ilyen egyszerűen jöttem rá. Második igazi löket ebben a témában a Timothy Ferriss: 4 órás munkahét. Nem kevesebbet állít, mint, hogy nem a gazdagságra vágynak az emberek, hanem azon dolgokra, amit szerintük sok pénzzel lehet elérni. nagyon jó példákat hozot fel arra, hogy miért nem igaz. Sokan szeretnek utazni. Sokunkat visszafognak a magas szállodai árak. Azért nem maradunk sokáig. De gondolj bele valószínűleg alig pár napis max egy hetes szállodai költség felyében egy egész hünapra ki tudsz venni egy egész lakást. a kérdés az, hogy a szálodai szolgáltatások miatt mész utazni vagy azért, hogy megismerd a világot?

És magamben összeraktam a kettőt. A pénz és gazdagság helyett a minőségre vágyunk. A mindennapjainkat konfortját nem az határozza meg, hogy mi menniybe kerül, hanem az, hogy mennyire nem akadájozzák az életünket.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a minőséghez álltalában több pénz is kell. De én azt tapasztaltam, hogy jóval kevesebb, mint gondolnánk.

Nehezebb elmondani, mint példákkal illusztrálni:

Soroljam még…

Feb 19, 2014
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS