Idő, amire szükségünk van

 

coverMár korábban is látható volt, hogy rákantattam a hatékonyságra és azon belül az időgazdálkodásra.  Sokat olvastam az internetena különféle technikák és módzserek után. Fizikai könyveket is beszeretem, ésnem bántam meg.

Meglepően régen íródott, de ez csak abból látszik, hogy nem említ modern időrabló eszközöket. Nem is gond, hiszen, akinek nincs annyi esze, hogy az üzleti levelés időtakarékos technikáit az emailekre is alklamzza, akkor nincs is értelme elolvasni a könyvet. 

Alapelvei szerint le kell gyűrni pár ellenséget: halogatás, mikor elodázása, felmentés találása a tétlenségre. Összefoglalva cselekedni kell.

Persze nem ilyen száraz a könyv. Pár goldonal elmélkedés után már a konkrét javaslatok jönnek elő. Hogyan tett rendben a dolgaidat, hogy a rendetlenség nem rabolja az idődet. Golygan vegyél, termelj időt.

Nagyon tetszett, hogy sok ötletet már jóval korábban, igaz más megfontolásból én is alkalmazom. Goldoljatok csak bele mennyi időt nyersz, ha metrón olvasol? Rengeteg embert látok, akik csak bambulnak fejükből. Nem mind pazarolja az idejét. Van, aki átgondolja a napi teendőit, alszik, vagy pihent, de egyzserüen az arckifejezésükből látom, hogy csak bambulnak. Persze lehet, hogy azok az emberek jóga légzőgyakorlatokat végeznek. 

Mit is nyernem azzal, ha olvasna. Nem lenne kifogás, hogy nincs időm olvasni. Egy 15 perce tömegközlekedés alatt fejezeteket tudok elolvasni. Ha nekem nem gond, akkor mások sokkal többet is tudnak érni. Napi pár fejezet. Havi 2-3 könv és máris nincs olyan, hogy "Jaj nincs időm könvet olvasni" 

Mese nincs olvasni kell. Aki az üzletben dolgozik és időzavarvan szokta magát érezni, annka olvasnia kell.

Jul 26, 2012
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS