Nem vagyok kellőképpen megfizetve - 20. ok, amiért utálják a főnököt

Az alkalmazottak 61%-a elégedetlen a fizetésével.

Az órabéres munkáknál a lassú munka kifizetődőbb. Kinek tetszik, kinek nem.

Sokan érzik úgy, hogy nem honorálják kellőképpen a munkájukat, hogy más cégeknél a hasonlómunkakörben dolgozók jobban keresnek. Vannak, akik jogosnak tartják, hogy alacsonynak vélt bért etikátlanul kompenzálják. Az önbíráskodók ilyen esetekben többek között meghamisítják a munkaidő-nyilvántartást, sőt akár meg is lopják a munkaadót.

Igazság szerint a legtöbben nem tájékozódnak arról, hogyan fizetnek más vállalatoknál. Az emberek általában megbízhatatlan információk alapján ítélik meg, hogy megfelelő-e a bérük.

Mindenesetre akár vélt, akár valós méltánytalanságokról van szó, a fizetés keveslése mindenképpen nehezteléshez és gyenge csapatmunkához vezet.

Minden cégnél vannak léhűtők. Az ember azt gondolja azok is ugyan annyit keresnek, ami nem minden esetben igaz. Másrészt a legtöbb ember átlagon felülinek tartja a saját teljesítményét, ezért úgy érzi, hogy átlagos fizetés nem emeli ki őket a kevésbé jól dolgozó munkatársaik közül. Ez sem feltétlenül igaz, már csak azért sem, mert nem biztos, hogy az ember reális képet tud alkotni saját teljesítményéről.

Megoldások:

  1. Világosan közöljük bérfilozófiánkat! Azaz miként fizetik a szervezet az alkalmazottakat a piaci viszonyokhoz képest. Ha közzéteszik, mindenki pontosan tudja, milyen bérezésre számíthat.
  2. Kerüljük az órabért! Havi átalány, vagy teljesítmény alapú bérezésre törekedjünk.
  3. Fizetésemelés helyett inkább prémiumot adjunk!
  4. Tanítsuk meg a középvezetőknek, hogyan beszéljenek a fizetésről!
  5. Távolítsuk el a gyengén teljesítőket!
Dec 07, 2009
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS