77 tanulságos történet vezetőkről coachoktól és tanácsadóktól

77 tanulságos történet vezetőktől

Imádom ezt a könyvet. Könnyed és mégis roppant tanulságos történetek arról, hogy milyenek a magyar vezetők, coachok és tanácsadók. Gyakran magamra és kollégáimra ismertem a történetekből.

Elsőre maga könyv alakja fogott meg. Szeretem a kicsi kemény fedelű könyveket. A sarkai lekerekítettek. Ez nagy varázs számomra, hiszen én hurcolom a könyveket és minden esetben a sarkok esnek áldozatul a tömegközlekedésnek.

Már a címe is érdekes. A 77 magyar népmese alapján kapta. Mese minden oldal. Egy-egy oldalpáros hoz egy valós életből vett történetet. Korábban nem is tudtam, hogy milyen állatfaj a coach. Most már tudom. A tanácsadó megmondja, mit csinálj, a coach segít rájönnöd, hogyan dolgozd ki a legmegfelelőbb megoldás. A történetekből számomra döbbenetes dolgok derülnek ki. Magas szintű vezetőnek sem kell tökéletesnek, sőt okosnak sem lennie. Valami más visz őket oda. De a vezetői székben új késségeket kell kifejleszteniük. De ez nem megy magától. Ők is ugyan olyan kicsinyesek és gyarlók, mint a beosztottaik. De van segítség, ha már maguktól nem jöttek rá.

Kis magyar valóság!

2010-11-30 15:05:29 akocsis
Nem tetszett E cikk hatására megvettem a könyvet, amit aztán megbántam. Nem tetszett a könyv. Nem volt tanulságos, nem ismertem se magamra se a munkatársaimra - szerencsére. Ahhoz képest, hogy kevés történetből lehetett tanulni, nem is volt vicces. Ha legalább jót lehetett volna nevetni... Lehet hogy ez a kis magyar valóság - inkompetens vezetőkkel, magukra túl büszke coach-okkal - de ez mind csak vihar egy pohár vízben. Összességében, a könyv jól van csomagolva és jó a marketingje, de belül üres. Tovább erősítette azt a gyakorlatot, hogy menedzsment témában nem szabad magyar könyvet olvasni.
Oct 07, 2010
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS