A Nő - Dr. Csernus Imre

A nő - Csernis Imre

Csernus Imre olyan, mint minden híresebb ember. Lehet szeretni, de lehet utálni. A műsoraival roppant vegyes érzelmeket váltott ki. A könyve is ilyen.

Durva, káromkodással teli kifejezések. Gyakorlatilag lefikázza a nőket és a férfiakt egyaránt. A címével ellentétben nem csak a nőkről szól. A mondanivaló legalább annyira szól a férfiaknak, férfiakról is.

Stílusa: Agresszív, de figyelemfelkeltő. Olyan, amire mindenki felfigyel, hiszen durva. De ennek stílusnak hatására jobban megragad az emberekben.

Téma: A nők különféle szerepei. Nem a nőkről szól. Hanem arról, hogy milyen módon akarnak és tudnak megfelelni a társadalom és saját maguk által rájuk rót szerepeknek. Bár, ha jobban belegondolunk, tényleg meg kell felelni ezeknek az elvárásoknak?

Mondanivaló: Legyél önmagad. Ismerd meg magad és tudd, mi a jó neked. Az önismeret fejlődése kivált elsőre egy kényelmetlenségérzést, amit csak változtatással lehet megváltoztatni.

Probléma: Felnyitja a szemet, de kevés választ ad. Akinek elég defektje van annak segít felismerni a bajait. De mivel kevés eszköz, módszer van nem ad igazi segítséget. Bár sokszor hangoztatja, hogy nagyon sokat tudják mit kellene tenniük, csak gyávák lépni.

Ezt ugyan csak audiokönyv formában „olvastam” A férfi-t is felveszem az olvasnivalók közé.

Oct 28, 2009
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS