Rework - 37signals

A Rework könyv röviden arról szól, hogy hagyd abba a nyavalygást és kezd el megvalósítani az ötletedet. Nem majd! Most! Már a első lépésektől kezdve tudatosan kerüld el azokat munkát akadályozó dolgokat, mint a felesleges értekezletek. Mint a Nike reklám: Just Do It!

Rework book cover

Első benyomásom azért érdekes volt, mivel azzal nyitott, ami ellentmondásban volt azzal, amit én eddig tudtam. Főleg Kiyosaki emeli ki, hogy kövess el sok hibát. Erre fel a 37signals vezetői ennek ellentmondanak. Természetesen van benne ráció, hiszen az evolúció is ezen alapul. Az evolúció nem azt jutalmazza, aki elbukik, hanem azt, aki sikeres. De félrevonultam és rájöttem, hogy nem mond ellent egymásnak a két vélemény. És jól tettem. Remek könyv!

Mielőtt bármit mondanék tudnod kell, hogy a 37signals-nak már van egy másik Getting Real című ingyenesen is elérhető könyve. Az arról szól, hogyan tudj hatékonyan és eredményesen szoftverfejlesztést végezni. Erősen informatikai szemléletű. De a Rework ezzel szemben csak utalgat informatikai irányokba (van aki nem látja). A könyv általános üzleti könyv. Ám a környezet, amit feltételez informatikai cégeknél könnyebben előfordul, mint más jellegű vállalkozásoknál. A lényeg itt, hogy leginkább az információs kor tudásalapú munkakörnyezetére igaz.

könyv mellékterméke a vállalkozásuk tevékenysége. Kiváló melléktermékről van szó: a könyv a cégek működésének egyszerűsítéséről, a munka és a piac világának újragondolásáról szól. Egy fejezet egy oldal. Akár két metrómegálló között is érdemes elővenni. – humanrobot

A Rework formailag nagyon emészthető. Gyakorlatilag minden oldal egy-egy gondolat kifejtése. Ideális arra, hogy falatonként jót átgondoltan fel tudd dolgozni.

Lássuk az érintett témákat és az azokból készített kivonatomat! Ezek az én tanulságaim. Ennél több témát érint a könyv ezek számomra kiemelten fontos gondolatok.

Start

Go

Progress

Productivity

Competitors

Evolution

Promotion

Hiring

Demage Control

Culture

Jó reviewkat találtak a következő linkeken:

Aug 31, 2010
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS