Code Craft by Pete Goodliffe

Code Craft cover

Mikor első alkalommal olvastam a Code Craft-ot Pete Goodliffe-től totálisan ledöbbentem. Meglepődtem és ledöbbentem mivel tartalmaz mindent, ami a programozáshoz szükséges. Sőt, nem csak, ami a programozáshoz, hanem azt is ami a fejlesztéshez kell. Nem gondoltam volna, hogy nekem szükségem lehet erre a könyvre. Meglehetősen tapasztalt és gyakorlatias fejlesztő vagyok. Biztos vagyok abban, hogy a cégemnél az egyik legjobb. Büszke voltam a tudásomra, arra, amit eddig letettem az asztalra. Miután elolvastam rájöttem, hogy még mindig kezdő vagyok ahhoz a tudáshozképeztem amit tudnom kellene.

Eszközök, technikák, amik le vannak írva nem kapcsolódnak semmilyen konkrét programozási nyelvhez vagy programozási környezethez sem. Nem számít hogy Java, .NET vagy C++ fejlesztő vagy. Lehetsz akárRuby fun is. Mindenki tudja növelni a tudását.


I was surprised when I have read Code Craft written by Pete Goodliffe.I was surprised because it contains everything I would know about programming. Not only about programming but development. I would not thought that I need this book. I am quite experienced developer. And I am sure that in my job I am one of the bests. I was proud of this knowledge. I have read I realised that I am still a beginner compared to development knowledge I should know about.

Tools, techniques, best practices described in this book is not related to any programing language or environment. It does not matter whether you are a Java, .Net or C++ developer. Even you are a Ruby fun. Everyone could improve in knowlledge.

This book comes from the trenches. Well, it actually comes from deep within the software factory, but sometimes there isn’t too much difference. This book is for programmers who care about what they’re doing. If you don’t, then shut the book now and put it neatly back on the bookshelf.

These all conspire to make writing good code a very difficult job. Welcome to the Real World.

További információk:

2009-09-25 18:07:38 LiquidZ

Hehe ez korrekt

Szia! Ez szép kivonat és jó lenne betanulni, alkalmazni mindet.

Az érdekesség a következő: “The architecture is the single largest influence on the design and future growth of a software system”. Nem az architektúra, hanem a system az… értsd: a munkahely. A hozzáállás, a jólérzemmagam feeling. Ezek pedig többnyire a managementet, végső soron pedig a stakeholdereket jelentik.

És mégegy: van egy-egy pontja a kivonatnak, amit ha nem ismer minden pig, borul az egész (legevidensebb mondjuk a commit-on-build). Nyilván ha ismeri is mindenki, hibázhat. Tehát türelmesen időt kell biztosítani arra, hogy a kivonatban említettek szerint managelhető állapotra billentsd be (vagy hiba esetén vissza) a rendszert, ezzel biztosítva a kevesebb hibával jobb minőségben történő (így végeredményben adott szintet gyorsabban elérő) fejleszést. Amíg nincs ilyenekre idő, addig a team mindig a saját farkát fogja kergetni, stresszesebb lesz, és sérül a jólérzemmagam feeling.

Csak egy gondolat :)

Bests, Zoli

Aug 29, 2009
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS