Kiyosaki: Adósságkalauz

Gazdag papa.

Hmm. Mihez is kezdjek vele. Alapvetően nem akartam Kiyosaki könyveit olvasni, de annyi jót hallottam róla, hogy nem mondhattam azt, hogy nem olvasom el. Azt sem tudtam hol kezdje el. Hát belevágtam a közepébe. Ez a könyv pont elérhető volt hát gyorsan megvettem.

A fickó stílusa jó, leköti a figyelmet. bár ez egy bestseller szerzőtől tulajdonképpen el is várható.

A címe az teljesen marketing fogás. Ugyanis nem arról szól, amire gondolhatunk naivan. A tényleges mondanivaló a következő:

 

A könyv végén nem mondhatom, hogy egetverően sok konkrét tanácsot kaptam. Sok volt a tipp, a példa és motivációs szöveg. Sokkal inkább az az érzés alakult ki bennem, hogy ideje változtatni. Felismertem azokat a jeleket magamon, amik akadályt gördítettek elém. A változástól félek, de most, hogy már tudom a félelmem mivoltát már van esélyem tenni ellene.
 

 

2012-01-03 21:08:23 Anonymous
Tanulság

Sajnos én is olvastam a könyvet, de Kiyosaki nagyszerűen produkálja azt az írót, aki 78-szor is tud lehúzni könyvről könyvre egy újabb bőrt az első sikeréről. A Gazdag papa, szegény papa olvasása után nekem semmi új nem volt benne, tök ugyan azt szajkózza a végtelenségig. Teljesen mindegy melyik könyvet olvasod, akár a Fejleszd pénzügyi IQ-dat, vagy a Biztosíts pénzügyi előnyt gyermekeidnek, de a Gazdag gyerek, okos gyerek, továbbá a CASHFLOW-négyszög, a fenn említet igazi klónja a Gazdag papa - Üzleti iskola, illetve a Gazdag papa befektetési tanácsai, és a Gazdag papa próféciája, és végül Gazdag papa sikertörténetei is csak az eredeti ötlet feltámasztása profi módon. Menj el egy MLM dzsemborira, és sarokba biztos lesz egy Kiyosaki imazsámoly, mert ez a manus bepörögteti az embereket a végtelen spirálba, mivel szerinte a bukás semmi más, mint tanulás. Magyar ember meg ugye tudja, hogy más kárán tanul az okos, a buta sajátján sem.

Oct 01, 2010
comments powered by Disqus

Links

Cool

RSS